Åström Juridiska

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till Personlig handledning

 

 

Skolan av idag har en fokusering på att utbilda goda anställda åt företagen men det finns många som vill bygga sitt egna företag, vad finns det för dem? De är inte anställda utan de är entreprenörer.

 

Att skolan sätter konstigt ord (dyslexi) på någon som de inte kan lära läsa eller bokstavskombination på någon som de inte vet hur de skall kunna lära ut till är enligt mig att lägga skulden på någon och inte där den hör hemma, nämligen i skolsystemet.

 

Det finns fungerande utlärningssystem för alla.

Alla vill ha ett bra jobb, de flesta får jobb men är inte nöjda. Några har kommit på ett sätt som leder till framgång och lyckligt liv.

Det finns en massa viktiga ämnen i skolan, men det som man använder mest i hela livet finns inte representerat i samma omfattning.
Vilken skola utbildar i mänskliga relationer, hur man influerar och vinner vänner, hur man möter andra människor på ett gemensamt bästa sätt, hur man får andra att välja vad som är bäst för dem?

I hela mitt liv har jag utbildat mig inom olika yrken, ingenjör, snickare, licenssvetsare, båtbyggare, skeppare, ninjutsutränare, jurist mm, men inget handlade om det viktigaste i livet - hur man hanterar människor på ett fint sätt med värme och godhet.

Efter att ha läst boken Hur du vinner vänner, Dale Carnegie, fick jag ledtrådar till vad vi alla behöver. För mig var det kärleken till mig själv, om jag älskar mig själv mer så kan jag ge mer till andra och även ta emot mer. Det som sker av kärlek är alltid rätt i alla lägen. Värme och glädje ger lycka, ilska ger hatiskhet.

Många utbildar sig till förändringscoach, jag utbildar mig till förbättringscoach. Förändra är säkert bra, men förbättra är absolut bra. Inom juridiken finns ingen rättvisa men man kan få rätt. Ännu bättre är att göra rätt, det ger stora ledaregenskaper. Att utbilda sig till förbättringscoach är en pågående utbildning under resten av livet, min har pågått över tre år ännu. Det som behövs är enkelt, läs 30 min om dagen relevant litteratur och lyssna på någon föreläsning 30 min om dagen. Det är lätt att göra och lätt att inte göra.

Alla vill vara lyckliga, många jagar förgäves framgång hela livet, är det ok att jag kan ge er några tips om hur och var ni skall börja, då kan ni nå ett fröjdefullt liv.

När ni nu läst denna text så undrar ni hur det är möjligt att nå välgång och succé. Några har kommit på ett sätt att få både lycka och framgång i sin business och liv, är det ok om jag visar hur?

 

 

• aastrom.se © 2011 •